مخابرات ما
خبرگزاری مخابرات ما

علمی- VDSL چیست؟

[box]مخابرات ما – می خواهیم مباحثی را در مورد VDSL آغاز کنیم لذا لازم است ابتدا با هم به یک تفاهم نسبی روی مفاهیم سرویس برسیم.[/box]

VDSL چيست؟

یک سیستم تلفن معمولی شامل یک جفت سیم مسی ساده هست که توسط شرکت مخابرات محلی در خانه هر مشترک نصب شده است، این خطوط مسی از نظر پهنای باند، ظرفیت بالایی علاوه بر ظرفیت مورد نیاز برای انتقال صوت (مکالمه تلفنی) را دارا هستند. سیگنال های صوتی همواره بخش ناچیزی از این ظرفیت را اشغال می نمایند، فناوری DSL (1) از ظرفیت باقیمانده این خطوط برای انتقال اطلاعات بدون اختلال و آسیب رساندن به مکالمات صوتی و حتی به صورت همزمان استفاده می نماید. محدوده سیگنال های بسامدی صوت انسان در هنگام مکالمه بین 400 تا 3400 هرتز است، این در حالی است که سیم های مسی توانایی بالقوه ارسال چندین میلیون هرتز را نیز دارند، پس عملاً حجم زیادی از ظرفیت این سیم ها بدون استفاده باقی خواهد ماند. فناوری DSL برای استفاده از این ظرفیت از دو بخش تجهیزاتی بهره می گیرد، یکی در طرف مشتری (مشترک خدمات) و دیگری در طرف فراهم آورنده خدمات.

 

سرعت VDSL

عملکرد VDSL ، در اغلب موارد مشابه ADSL است . عليرغم شباهت هاي موجود در اين زمينه اختلافات متعددي نيز وجود دارد. VDSL قادر به ارائه سرعت ۵۲ مگابيت در ثانيه براي ارسال اطلاعات از اينترنت به کاربر (Downstream) و ۱۶ مگابيت در ثانيه براي ارسال اطلاعات کاربر بر روي اينترنت (Upstream) است. سرعت هاي فوق بمراتب بيشتر از ADSL است . در ADSL حداکثر سرعت ارسال اطلاعات از اينترنت به کاربر ، ۸ مگابيت در ثانيه و سرعت ارسال اطلاعات از کاربر به اينترنت ۸۰۰ کيلوبيت در ثانيه است . VDSL سرعت بالاي خود را مديون محدودتر شدن فاصله بين مشترکين و مرکز ارائه دهنده سرويس فوق است . حداکثر مسافت موجود ۴.۰۰۰ فوت ( ۱.۲۰۰ متر ) است . شرکت هاي تلفن در حال جايگزين نمودن اغلب تجهيزات ( مربوط به تغذيه اطلاعات ) به فيبر نوري مي باشند. اکثر شرکت هاي تلفن از تکنولوژي FTTC)Fiber to the curb) استفاده مي نمايند. شرکت هاي فوق قصد دارند که تمام خطوط مسي موجود را تا محلي که از آنها انشعاب گرفته شده و به منازل مشترکين توزيع مي گردد، تعويض نمايند. شرکت هاي تلفن در تلاش براي پياده سازي سيستم Fiber To the Neighborhood)FFTN) مي باشند. در روش فوق در عوض نصب کابل فيبر نوري در هرخيابان ، FFTN داراي فيبر مورد نظر تا جعبه اتصالات ( انشعابات ) براي يک همسايه ( مشترک ) خاص است . با ااستقرار يک ترانسيور VDSL در منزل و يک VDSL gateway در جعبه تقسيم اتصالات ، محدوديت فاصله کم رنگ خواهد شد. gateway باعث مراقبت از تبديلات آنالوگ به ديجيتال و ديجيتال به آنالوگ که باعث غيرفعال شدن ADSL بر روي خطوط فيبر نوري مي گردد. Gateway داده هاي ورودي و دريافت شده از ترانسيور را به پالس هاي نور تبديل تا زمينه ارسال آنها از طريق فيبر نوري فراهم گردد. زمانيکه داده ها براي کامپيوتر کاربر ارسال مي گردند( برگشت داده ) ، Gateway موجود سيگنال هاي ورودي از فيبر نوري را تبديل و آنها را براي ترانسيور کاربر ارسال مي نمايد. فرآيند فوق در هر ثانيه ميليون ها مرتبه تکرار خواهد گرديد.

 

تفاوت میان اینترنت ADSL و VDSL و فیبرنوری چیست؟

اوایل اسفندماه سال 1395، شرکت مخابرات از سرویس اینترنت پرسرعت VDSL رونمایی کرد و ارایه سرویس آن در برخی مناطق تهران آغاز شده است. اکنون؛ سوال اساسی پیش‌روی کاربران اینترنت قرار دارد و آن تفاوت میان ADSL با VDSL است. در این میان برخی VDSL را با اینترنت فیبرنوری (UFB) اشتباه می‌گیرند و تصور می‌کنند VDSL همان فیبرنوری است. در این مطلب به شما می‌گوییم تفاوت میان اینترنت ADSL و اینترنت VDSL و اینترنت فیبرنوری چیست و برای استفاده از هر کدام نیاز به چه دستگاه‌هایی دارید. اینترنت ADSL عبارت ADSL مخفف Asymmetric Digital Subscriber Line و یکی از فناوری‌های زیرشاخه اتصال‌های DSL است. ADSL جزو قدیمی‌ترین سرویس‌های اینترنت در جهان به شمار می‌رود که با استفاده از خطوط تلفن معمولی بدون ایجاد مزاحمت برای تماس‌های صوتی؛ اطلاعات را از مراکز مخابراتی به روی مودم شما می‌آورد. مزیت اینترنت ADSL در این است که نیازی به کابل‌کشی و نصب خطوط جدید نیست و روی همان خط تلفن هر خانه می‌تواند یک اتصال اینترنت ADSL برقرار کرد. احتمالا تمامی شما از اینترنت ADSL استفاده کرده و حتا با همین نوع اینترنت دارید این مطلب را می‌خوانید. اینترنت ADSL ارزان و نسبت به انواع دیگر اینترنت باندپهن در دسترس‌ و راه‌اندازی سریع و ساده‌تری دارد اما سرعت دانلود روی آن حداکثر به ۲۴ مگابیت بر ثانیه می‌رسد. سرعت آپلود بسیار محدودتر از سرعت دانلود و در حدود یک یا دو مگابیت است. سیم‌های تلفن، فاصله خانه شما از مرکز مخابرات، بستر خطوط تلفن شهری و پارامترهای دیگر روی سرعت و کیفیت اینترنت ADSL تاثیرگذار هستند. +ADSL2 نسل جدیدی از اینترنت ADSL است و برای افرادی که در فاصله بسیار نزدیک به مرکز مخابراتی یا تجهیزات سرویس‌دهنده اینترنت قرار دارند؛ مناسب است. این نوع اینترنت به این دلیل نامتقارن نام‌گذاری شده است چون افرادی که به سرویس‌دهنده یا مرکز مخابراتی نزدیک‌تر یا Upstream هستند؛ سرعت و کیفیت اینترنت بیشتری نسبت به افراد Downstream دارند. اینترنت VDSL عبارت VDSL مخفف Very-high-bitrate Digital Subscriber Line و نسل جدیدی از فناوری DSL بر روی بسترهای کابل‌های شبکه است. پس؛ اولین تفاوت ADSL با VDSL این است که اولی از خطوط تلفن ثابت شهری برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند در حالی که VDSL بر بسترهای کابل است و نیاز به کابل‌کشی و نصب کابل دارد. سرعت دانلود روی اینترنت VDSL نزدیک به ۵ برابر سرعت دانلود ADSL است و به مرز ۶۰ مگابیت بر ثانیه (برخی فناوری‌ها ۵۲ مگابیت) می‌رسد. سرعت آپلود VDSL نیز ۱۰ برابر ADSL می‌شود و به مرز ۱۶ مگابیت می‌رسد. VDSL از کابل‌های مسی استفاده می‌کند و باندهای فرکانسی آن از ۱۲ کیلوهرتز تا ۲۵ کیلوهرتز است.

تکنیک استفاده شده در VDSL این است که سعی می‌کند از نزدیک‌ترین کافوی نوری (صندوق توزیع خطوط مشترکین که ورودی آن فیبرنوری و خروجی آن کابل مسی است) به مشترک سرویس‌دهی انجام شود. بنابراین؛ در VDSL دیگر بحث Upstream و Downstream وجود ندارد و تمامی مشترکان یک سرعت اینترنت را دریافت می‌کنند. البته، در اینجا باز هم بحث کیفیت کابل‌های مسی و تداخل روی سرعت اینترنت تاثیرگذار است. مودم ADSL با مودم VDSL متفاوت است و روی VDSL می‌توان سرویس‌های ارزش‌افزوده‌‌ای مانند خطوط تلفن SIP (تلفن بر بستر اینترنت)، ویدیو کنفرانس، IP-TV و غیره نیز عرضه کرد. بنابراین؛ اگر یک اینترنت پر سرعت نسبت به ADSL روی بسترهای کابلی می‌خواهید؛ بهتر است به سراغ اینترنت VDSL بروید. در اینترنت VDSL نیازی نیست که شما کار خاصی بکنید و شرکت مخابرات وظیفه کابل‌کشی‌ها را برعهده دارد. کاربر فقط باید یک خط تلفن ثابت و یک مودم VDSL خریداری کند. اینترنت فیبرنوری اینترنت فیبر یا اینترنت UFB (مخفف عبارت Ultra-Fast Broadband) همان‌طور که از نام‌اش پیدا است؛ مبتنی بر کابل‌های فیبرنوری است و می‌تواند سرعتی تا یک گیگابیت برای دانلود و آپلود به دست دهد. البته، به طور معمول اینترنت فیبر سرعتی حدود ۳۰۰ مگابیتی دارد. این نوع اینترنت (FTTX) برای کاربران خانگی نیز عرضه میگردد که به طور معمول سرعتی حدود 100 مگابیت دارد . در اینترنت فیبر دیگر خبری از کابل‌های مسی یا خطوط تلفن نیست و کابل‌های فیبرنوری انتقا‌ل‌دهنده اطلاعات هستند. در کابل‌های فیبرنوری به جای سیگنال‌های الکتریکی از سیگنال‌های نوری استفاده می‌شود که کیفیت و سرعت بیشتری به دست می‌دهند و در برابر شرایط محیطی بسیار مقاوم‌تر ظاهر می‌شوند. نوع مودم استفاده شده در اینترنت فیبرنوری با مودم های ADSL و VDSL متفاوت است.

 

867780cookie-checkعلمی- VDSL چیست؟

Please rate this

0 1 2 3 4 5

نظرات بسته شده است.